Wellerwaard Open

Bij Ons in de Wellerwaard Open 2021 Wind, zon, no-nonsens top Gastvrijheid met een hoofdletter G, en 27 holes jezelf overeind houden op een bikkel van een golfbaan. Dat is in het kort het ‘Bij Ons in de Wellerwaard Open’. In 2020 was het de eerste uitvoering waarbij we de combinatie wilde proberen met een nieuwe spelvorm, waarbij Matchplay en Strokeplay met elkaar worden verweven. Lastig als je in Matchplay ook je korte putt nog moet uitholen voor je strokeplay score, ook als die al “gegeven is”. Na eerst 9 holes een strokeplay ronde te hebben gespeeld werden de vier beste scores ingedeeld in de Matchplay flight. De rest speelde alleen strokeplay door. Na 3 keer 9 holes kom je dan met een Strokeplay winnaar en een Matchplay winnaar, die theoretisch dezelfde speler kan zijn. Zoals vorig jaar het geval was dat de scores voor de spelers tegenvielen, dat was dit jaar niet anders. GC Emmeloord is nu eenmaal een pittige baan. Zeker wanneer je het niet kent. Er zijn enkele blinde slagen, harde fairways en snelle greens én een flinke hoge rough. Maar ook de wind liet zich – net als vorig jaar – gelden. Vooral de lange par 4 hole 3/12 en de lange downhill par 3 hole 4/13 lieten hun tanden zien. Gemiddeld werden deze twee holes met zo’n 1,5 slagen meer dan de par gespeeld. Maar goed, het Bij Ons in de Wellerwaard Open is meer dan alleen golfen voor de hoofdprijs. Het is ook samen zijn met mede wedstrijdgolfers, genieten van eenvoudige maar oh zo pure gastvrijheid van de meewerkende leden die de bar bemannen en alles in en rond het clubhuis regelen. De geweldige catering van Bij ons in de Wellerwaard. Het gastheerschap van mede tour sponsor en lid van GC Emmeloord Marcel Westerhof. Het is dan ook een speciaal toernooi, voor een klein maar fijn deelnemersveld. Hopelijk weten we het de komende jaren iets verder uit te bouwen. Op invitatie misschien? In ieder geval een toernooi waar meer mensen aan mee willen doen dan er mee kunnen doen. Winnaar werd de altijd vriendelijke en sportieve wedstrijdgolfer Niels Lindeboom. De Matchplay pot kwam door omstandigheden te vervallen, maar dat maakte de prestatie van Niels niet minder. Met ronden in 37 (1e ronde was 9 holes) en 79 slagen (2e ronde was 18 holes), wist hij Michael Meerman nipt met twee slagen voor te blijven.