Strokeplay 50+ 2019

Clubkampioenschap Strokeplay 50+ beslist.

Op zaterdag 13 Juli jl. zijn de Clubkampioenschappen Strokeplay 50+ beslist. Onder wisselende weersomstandigheden zijn 29 deelnemers van start gegaan om te strijden voor de zo begeerde titel Clubkampioen Strokeplay 50+. Voor deze editie waren door het bestuur van de Emmeloordse prachtige prijzen beschikbaar gesteld die iedere deelnemer graag in zijn of haar bezit wilde hebben.

De dag begon met motregen gevolgd door een enkel buitje. In de middag klaarde het op en wist de zon zijn plek weer in te nemen, maar was het de wind die invloed uitoefende op het spel van de deelnemers. Velen wisten  in de tweede ronde een beter resultaat te bereiken.

Toch wisten enkele spelers een prachtige score te realiseren, waardoor het tot op de laatste hole spannend bleef. Bij de dames waren het Jeanne van der Avoird, Greet Geerts en Carla Brusbroek die streden om de ere plaatsen. Uiteindelijk wist Jeanne de strijd in haar voordeel te beslissen. Met een bruto score van 90 slagen wist zij Geert en Carla met respectievelijk 1 slag en 2 slagen voor te blijven. Met het behaalde resultaat wisten alle drie dames hun handicap te verbeteren.

Bij de heren waren het Feiko Stevens en Henk Zelhorst die beide met een score van 93 slagen finishen, waardoor een play-off op hole 1 en hole 4 gespeeld moest worden. Uiteindelijk wist Henk het beste met de spanning om te gaan, en wist hij hole 4 in zijn voordeel te beslissen.

Ook voor de derde plaats waren twee deelnemers met een gelijke score geëindigd.  Jan Willem van Veenendaal en Gert de Back finishten na 18 holes met 94 slagen op hun scorekaart . Jan Willem wist Gert in de play-off op hole 1 te verslaan om als derde in het kampioenschap  te eindigen.

AL met een prachtig resultaat op een mooie zaterdag, op een uitstekend verzorgde golfbaan. Alle winnaars gefeliciteerd!

Winnaars Strokeplay 50+ 2019