Nieuwe NOC NSF richtlijnen tgv Corona virus

Namens de wedstrijd-commissie en in  overleg met het bestuur van de Golfclub Emmeloord delen wij u mede dat wij de beleidslijn van het NOC NSF overnemen en alle activiteiten op onze golfbaan tot en met 31 maart cancelen. Dit betekent ook dat alle wedstrijden op onze golfbaan tot en met 31 maart geen doorgang vinden.

Georganiseerde en/of groepsactiviteiten op clubs en banen.

De beslissing of wedstrijden en andere activiteiten op clubs en banen in de komende periode doorgaan of afgelast worden, is aan de organisatoren: de clubs en banen. Maar de NGF en NVG adviseren de clubs en banen gezamenlijk om de beleidslijn van het NOC*NSF en de sportbonden te volgen en alle georganiseerde en/of groepsactiviteiten tot en met 31 maart af te gelasten. Bij georganiseerde en/of groepsactiviteiten moet men denken aan (oefen)wedstrijden en trainingen, maar ook aan overleggen, vergaderingen en vieringen.

De NGF en NVG wijzen er verder op dat het kabinet op donderdag 12 maart alle Nederlanders heeft opgeroepen om hun sociale contacten in de komende periode in het algemeen sterk te verminderen. De NGF en NVG ondersteunen deze oproep, samen met het NOC*NSF en andere sportbonden. We wijzen in dit verband ook nogmaals op de adviezen van het RIVM onderaan dit artikel.

Het is belangrijk dat clubs en banen hun corona-beleid zo snel mogelijk aanpassen en hun leden en gasten hiervan zo snel mogelijk op de hoogte brengen, via nieuwsbrieven en social media.

Het golfleven hoeft in de komende periode niet stil te staan maar het is wel van het grootste belang dat alle golfclubs en golfers handelen naar de oproepen en adviezen van het kabinet, RIVM en NOC*NSF zodat de golfsector er alles aan doet om het coronavirus in te dammen.
Mocht dit advies vragen oproepen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de NGF of NVG.

Zie onderstaande link voor meer informatie:

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn worden jullie daarover geïnformeerd.