Marcel Westerhof en Linda de Rijke clubkampioenen Matchplay.

Marcel Westerhof en Linda de Rijke clubkampioenen Matchplay.

In het weekend van 15 en 16 juni werden de clubkampioenschappen Matchplay gespeeld. Helaas was er ook dit jaar weer weinig animo. Bij de heren deden er 11 deelnemers mee en bij de dames waren het er maar 4.

Op zaterdagochtend in de lichte regen werden de eerste wedstrijden gespeeld. Koos Obbema moest het opnemen tegen Klaas Karte. Hier waren 3 play-off holes voor nodig om een winnaar te kunnen bepalen. Het was uiteindelijk Klaas die aan het kortste eind trok.  Bij Max Brus en Luc Visser viel de beslissing op hole 18. Max stond 1 down en moest de laatste hole winnen om een play-off af te dwingen. Dit lukte hem niet en Luc kon dus door naar de ¼ finales. In de laatste partij was het Jack Matijsen die al snel op voorsprong kwam tegen Theo Kroes. Theo wist zich nog goed terug te vechten van 4 down naar 2 down, maar op hole 16 wist Jack de overwinning te pakken.

In de middag was het tijd voor de ¼ finales. De nummers  1 t/m 4 geplaatst stroomde nu ook in. Vincent Rebel mocht het op nemen tegen Jack.  Jack probeerde van alles, maar Vincent liet weinig steekjes vallen en won.  Marcel Westerhof speelde tegen Luc. Luc deed zijn best, maar tegen Marcel in goede vorm is het heel moeilijk te winnen. Marcel  deed het goed en ging dus ook door naar de ½ finale. Ronald Spijkers speelde tegen Klaas Karte. Klaas liet iets te wisselvallig spel zien om het Ronald echt moeilijk te maken, maar hij wist nog wel 2 holes te winnen.  Maar Ronald was te sterk. Jan van Dorsser mocht het opnemen tegen Alex Fleer die d.m.v. loting ook een bye had in de eerste ronde. Dit zou een close wedstrijd kunnen worden. De HCP’s liggen niet al te ver uit elkaar. Helaas voor Alex was Jan goed op tik en liet hij weinig heel van Alex. De ½ finale s waren dus bekent: Vincent vs Jan en Marcel vs Ronald.

Het zou zondag een mooie dag worden. De weersvoorspellingen waren dg het droog zou blijven en dat de zon zeer regelmatig te zien zou zijn. Dit klopte aardig op 1 buitje van 20 min. na. 

Voor de Dames begon het toernooi ook de eerste halve finale was tussen Linda de Rijke en Jetty Marinussen. Wat Jetty ook probeerde het lukte haar niet om Linda onder druk te zetten. Linda speelde een zeer goede pot en won deze ½ finale relatief gemakkelijk. In de andere ½ finale had Alinka Spijkers het een stuk moeilijker met Carla Busbroek. Alinka bleef kalm en wist op het juiste moment te profiteren van de foutjes van Carla en won dus ook har wedstrijd.

Bij de mannen was het Jan die zeer goed begon tegen Vincent. Hij stond zelf met 3 up. Zat er een verrassing  aan te komen? Helaas voor Jan niet op hole 13 was de score alweer A/S en ging Vincent door met zijn goede spel. Uiteindelijk won hij op hole 16 de wedstrijd. In de ander ½ finale gaf Ronald niet thuis. Hij wist op geen enkel moment Marcel de indruk te geven dat hij een zware wedstrijd zou krijgen. Marcel stond super te spelen. Marcel won zeer ruim. Het enige voordeel wat Ronald wel had is dat hij gratis golfles heeft gehad.

In de strijd om de plaatsen 3/4 bij de dames was het Carla die snel een voorsprong nam, Jetty vocht goed terug en bleef noch lang in de wedstrijd hangen. Maar op hole 16 was het toch Carla die er met de 3de plaats vandoor ging.

Bij de heren was het Ronald die zijn deceptie van de ochtend goed kon verwerken en meteen Jan onder druk zetten. Hij stond al snel 3 up. Na 9 holes was zelf 4 up. Jan vocht nog goed terug en kwam tot 2 down,. Ronald liet zich verder niet gek maken en won de wedstrijd op hole 15.

In de finale bij dames was het Linda die goed van start ging en na 9 holes 2 up stond. Dit wist ze nog uit te bereiden naar 3 up. Alinka won daarna hole 12 en 13 en kwam zo weer terug in de wedstrijd. Met 1 down maakte Alinka 2 holes een fout met haar afslag. Linda wist deze kansen goed te benutten en stond weer 3 up. Op hole 16 moest Alinka haar par put maken van 7 meter om in de wedstrijd te blijven. Deze ging echter net naast de hole. Hiermee is Linda de nieuwe clubkampioen Matchplay bij de dames.

Dat Marcel en Vincent er een echte strijd van zouden maken was geen verrassing. Beide heren staan zeer constant en goed te golfen. Vincent die met zijn lange slagen altijd druk kan leggen bij de tegenstander en Marcel (die ook niet kort is) die weinig fouten maakt en zijn bal goed in het spel houdt.

Het was Vincent die goed uit het clubhuis kwam. Hij nam al snel een 2 up voorsprong. Marcel wist telkens goed bij te blijven en won af en toe weer een hole, maar kwam op hole 14 met een birdie pas voor de eerste keer op a/s. Op hole 15 was het Vincent die een birdie maakte. Zijn chip van 15 meter voor eagel ging er net niet in, maar was wel genoeg om weer 1 up te komen.

Hole 16 was voor beide een easy par.

Op hole 17 had Vincent de pech dat hij precies achter een boompje van nog geen 10 cm breed lag waardoor hij niet goed naar de vlag kon met zijn 2de slag. Hij probeerde het wel, maar zijn bal raakte de boom. Marcel had een “mishit” met zijn 2de slag, maar deze rolde wel gewoon de green op. De put hierna van Marcel was goed genoeg om de hole te winnen en de stand gelijk te trekken.

Op hole 18 sloeg mercel een prima drive net iets links van het midden van de fairway. Vincent ging wel 20 meter verder, maar richting tee-box hole 5.  Marcel sleog zijn 2de bal veilig naar het 100 meter paaltje. Vincent kwam niet helemaal goed uit het hoge gras en bleef boven naast de linker bunker liggen. Het is niet optimaal maar voor Vincent is de green van hier makkelijk haalbaar. Hij ging er ook voor. De lengte was er, maar de bal eindigde rechts in de buurt van het pad. Marcel had nu de kans om met een goede bal de druk er volop t zetten bij Vincent. Dit deed Marcel ook. Hij speelde zijn bal en deze eindigde 24 centimeter na de vlag. Dit zou een zekere birdie worden. Vincent deed wat hij kon uit de een moeilijke positie en wist zijn bal 1 meter van de vlag te krijgen. Marcel maakte zijn birdie. Hiermee was de strijd gestreden en is Marcel de nieuwe clubkampioen Matchplay.

Linda en Marcel GEFELICITEERD.