Kom over de brug cup 2019

Kom over de brug cup blijft in Emmeloord

Op zaterdag 17 augustus is er weer fel gestreden om de “Kom over de brug cup”. Een jaarlijks terugkerende wedstrijd tussen golfclub Lelystad en golfclub Emmeloord.  De strijd wordt op beide golfbanen  gestreden. In  de ochtend is er een 9 holes “4 ball better bal” spelvorm op golfbaan van Emmeloord gespeeld en ’s middags is er een 18 holes  greensome wedstrijd gespeeld op de golfbaan in Lelystad.  Om negen uur klonk het startsignaal voor de 48 deelnemers, verdeeld over 24 teams. De weersomstandigheden waren beter dan verwacht. ’s Ochtends een klein buitje in het begin en ’s middags een beetje mot regen. Gelukkig wist de zon regelmatig door te breken, zodat beide partijen in goede omstandigheden hun spel konden spelen. Dit jaar was het een spannende strijd, na de ochtend wedstrijd was het verschil maar 3 punten in het voordeel van Emmeloord. Tijdens de lunch werd dan ook door Lelystad een nieuwe strategie besproken om in de middagwedstrijd het verschil in een positief resultaat voor hen om te zetten. Maar ook de teams van Emmeloord bereidden zich voor om de voorsprong in de middag te behouden.  Na een uitstekend verzorgde lunch in het clubhuis van Emmeloord reisden de deelnemers richting Lelystad, waar vanaf 14.00 uur de eerste teams de strijd weer oppakten.  Na een mooie wedstijd wisten de teams van Emmeloord de voorsprong met 3 punten uitbreiden, zodat met het verschil van 6 punten de “Kom over de brug cup”  in 2019 aan Emmeloord uitgereikt kon worden.

Deze prachtige dag werd opgesierd met een heerlijke lunch in Emmeloord en een gezellig diner in Lelystad waar de prijzen werden uitgereikt.  Bij deze willen wij iedereen bedanken voor hun bijdrage aan deze mooie dag,  tevens bedanken wij  Alie Prins (Golfclub Lelystad) en Ronald Spijkers  voor de uitstekende organisatie van deze editie!